fbpx

Iuliana Moga

Cursuri autorizate si acreditate
iuliana-moga

Iuliana Moga

Mă numesc Moga Iuliana – Maria, sunt medic rezident în specialitatea gastroenterologie .

Absolventă a  Facultății de Medicină  și Farmacie „Carol Davila” București

Membră a  Societății Română de Gastroenterologie și Hepatologie ,a  Societății Română  de Endoscopie Digestivă și Societății Europene  de Gastroenetrologie.

Personalitatea mea este una debordantă, cu dorința și inițiativă  de a afla și de a întelege cât mai multe,de aceea  încerc să mă ocup și de medicina traditională, să-mi largesc orizonturile și să mă dezvolt. Natură, verdele și mai ales  aerul de munte este cel care mă liniștește, mă ajută să-mi recuperez gândurile, simțurile și chiar sufletul. Sunt o persoană dinamică, nu-mi place să mă plictisesc; încerc și mă străduiesc să fac un sport- constant, insă ce îmi face cea mai mare plăcere este urcatul pe munte și cucerirea vârfurilor, satisfacția de după și priveliștele care te înconjoara niciodată nu vor da greș.

O să vorbesc puțin  despre ființa umană, pentru că asta este meseria mea. Lucrând cu oamenii și încercând să înteleg mecanismele fiziopatologice, m-a determinat să încep să studiez și partea de medicină tradițională- ” aromaterapie”. Din punctul meu de vedere o formă de terapie prin artă (arta uleiurilor esențiale). De ce? Pentru că cel mai important este conexiunea corpului nostru pe care acesta o are cu natura, în discutia noastră, mai  exact  cu moleculele provenite  de la  diferite tipuri de uleiuri esențiale–  pe care le vom studia împreună . Fiecare molecula din orice plantă își are loc – situsul de legare-  la nivelul celulei din corp. Este foarte important să studiem bolile pe aparte și sisteme,  să incercam ca un puzzle să dezlegăm și să punem cap la cap, insă o altă perspectivă  este să întelegem ca nu există boli, ci oameni bolnavi și cu răbdare, intelegere încercăm să deslușim tainele fiecarui pacient, pentru a-i putea ameliora durerea. Natura și metodele tradiționale la ora actuală iau amploare. Deși ne este greu să intelegem, însă strămoșii noștrii aveau o gândire mult mai  dezvoltată  și  stiau exact ce trebuie facut, de ce și cum,  prin mijloace proprii, asta înseamnă că in continuare avem ce învăța de la civilizațiile timpurii și cum ne-am putea dezvolta cât mai frumos, astfel încât să reușim să aducem un plus la cunoștiințele noastre din ziua de astăzi.

Sper ca aceste cuvinte, să ne ajute să relaționăm așa cum trebuie, să încercăm să avem cursuri cât mai dinamice, de unde fiecare are de învățat, eu încercând să vă aduc un plus de cunoștiințe , iar voi cu întrebarile voastre – stimulându-mă  să caut răspunsuri cât mai clare și plauzibile, astfel încât informația să fie dusă corect mai departe.

Competente







Alți Formatori

Magazin

Facebook