fbpx

Curs tehnician maseur

Cursuri autorizate si acreditate

Curs tehnician maseur

ABC Fitness
ABC Fitness
21 noiembrie 2020
Curs tehnician maseur

Descriere Curs tehnician maseur

Curs masaj – Descrierea ocupatiei de tehnician maseur (COD COR: 322631)
Ocupaţia se aplicã maseurului şi presupune o sferã largã de competenţe pentru desfãşurarea activitãţii şi anume asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în cabinetul de masaj şi personale, autopregãtirea în vederea efectuãrii masajelor, efectuarea activitãţilor necesare pregãtirii pacienţilor şi aplicarea masajului somatic.

În afarã de aceste competenţe strict necesare desfãşurãrii activitãţii, maseurul poate dobândi competenţe suplimentare, prin perfecţionare profesionalã.

Dobândirea uneia sau tuturor competenţelor suplimentare de aplicare a masajului terapeutic, masajului reflexogen şi/sau drenajul limfatic presupune o pregãtire prealabilã de specialitate care presupune cunoştinţe de anatomie şi fiziologie precum şi fiziopatologie şi patologie clinicã şi abilitãţi practice.

Aceste competenţe suplimentare nu pot fi dobândite de maseurul cu deficienţe vizuale.

Deoarece activitãţile specifice se desfãşoarã în permanentã colaborare cu pacienţii şi medicii, comunicarea la locul de muncã contribuie la buna desfãşurare a activitãţilor specifice.

Orașe în care desfășurăm cursul:

 

Autorizații Curs tehnician maseur

autorizatie curs tehnician maseur
 

Specimen diploma Curs tehnician maseur

specimen-maseur-nutritionist

Despre Curs

 • Lectures 17
 • Quizzes 0
 • Durata 1080 ore
 • Nivel Invatamant 12 Clase
 • Limba Romana
 • Students 0
 • Assessments Da

Acte necesare si taxa Curs tehnician maseur

Acte Necesare

 • Copie simplă BI/CI
 • Copie simplă certificat de naştere
 • Copie simplă certificat de căsătorie – dacă este cazul
 • Copie diplomă de studii / adeverinţă față-verso (minim diplomă de 12 clase)
 • Adeverinţă medicală – clinic sănătos
 • Copie chitanţă rata I (IBAN: RO29 RZBR 0000 0600 1417 4190 deschis la Raiffeisen Bank)

Taxă curs

Rata I – 500 lei
Rata II – 500 lei (cu minim o lună înainte de examenul final)
Rata III – 500 lei (cu minim o lună înainte de examenul final)

Taxa de curs include:

– şcolarizare
– manualul cursului şi anexele
– articole promoţionale din cadrul firmei sau oferite de parteneri
– taxă examen final.

Taxă eliberare diploma: 100 lei (se va achita la data examenului final și include avizarea în vederea apostilării cu Apostila de la Haga – avizarea se poate obține de către un reprezentant al școlii ABC FITNESS în urma unei procuri notariale ce se aduce la examenul final).

Taxă de evaluare/ reevaluare: 300 lei (se va achită cu minim 7 zile înainte de examen, în cazul în care nu s-a susţinut din diferite motive examenul la data stabilită în contractul de formare profesională).

Inscrieri la:

Tel. Fix: 031.107.84.74
Tel.: 0761.393.358 / 0761.393.357
E-mail: office@abcfitness.ro

Programă și orar Curs tehnician maseur

Procesul de calificare pentru meseria de Tehnician Maseur cuprinde un numar de 1080 de ore cursuri teoretice si cursuri practice (cursuri obligatorii si studii individuale), ce se vor desfăşura pe parcursul a  5 luni de zile.

 • Competente Dobândite

  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare;
  • Aplicarea NPM si PSI;
  • Planificarea sedintelor de masaj;
  • Intocmirea documentelor de evidenta;
  • Pregatirea cabinetului de masaj
  • Asigurarea perfectionarii profesionale;
  • Comunicarea la locul de munca;
  • Autopregatirea in vederea efectuarii masajelor;
  • Stabilirea tehnicilor si formelor de masaj;
  • Aplicarea masajului somatic.
  • Aplicarea drenajului limfatic manual.
  • Aplicarea masajului reflexogen.
  • Aplicarea masajului terapeutic.
 • Masaj Somatic

  • Despre masajul somatic

   Masajul somatic sau masajul de relaxare este modulul principal din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur. Pe parcursul acestui modul veti invata tehnicile de baza ale acestui tip de masaj si veti deprinde aptitudinile necesare unui technician maseur.

   Masajul somatic presupune procedee specifice: batere, scuturare, presare sau simpla mangaiere.
   Ca tehnician maseur, vei fi capabil sa aplici toate procedeele specifice masajului somatic, sa le utilizezi in mod corect si eficient pentru persoana care beneficiaza de acest tip de masaj.

   In functie de profunzimea si ritmul mangaierilor, masajul somatic poate stimula sau calma. De aceea exista doua posibile efecte pozitive dupa o astfel de sedinta: persoana poate sa se simta energica si vioaie sau, din contra, poate sa se simta relaxata si somnoroasa. Pentru a spori starea de bine si de relaxare, masajul somatic se efectueaza cu uleiuri si crème parfumate special destinate acestei activitati.

   Din punct de vedere medical, masajul somatic are multiple beneficii asupra corpului uman: imbunatatirea circulatiei sangelui, eliminarea toxinelor, eliminarea tensiunii musculare. Pe langa efectele mentionate mai sus, acest tip de masaj: creste elasticitatea pielii, elimina oboseala accentuata si mentine o stare buna de sanatate.

   Atat ca beneficiar cat si ca technician maseur, trebuie sa stii ca masajul somatic este indicat sa se efectueze cel putin o data pe saptamana si ca se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la nou nascuti pana la persoane de varsta a treia.

 • Drenaj Limfatic

  • Despre drenajul limfatic

   Un modul foarte important din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur este Drenajul Limfatic. Sistemul limfatic este considerat un gardian al sănătăţii omului deoarece are rolul de transportator al reziduurilor.

   Drenajul limfatic este unul dintre tipurile de masaj ce nu poate lipsi din aptitudinile unui tehnician maseur. Procedura de drenaj limfatic constă într-un preso-masaj asupra lanţului de ganglioni limfatici. Prin această procedură se elimină din organism toate toxinele neasimilate în timpul procesului de sinteză celulară.

   Prin intermediul acestui curs veţi învăţa atât tehnicile prin care se efectueză drenajul limfatic cât şi informaţii despre funcţionarea sistemului limfatic în organismul uman. Iată câteva sfaturi utile în practicarea acestui tip de masaj, de care va trebui să ţineţi cont: o şedinţă de drenaj limfatic durează o oră, manevrele masajului trebuie să fie extreme de blînde. Pentru a nu afecta țesuturile, nu trebuie niciodată să palpăm sau să efectuăm mișcări de rulare. Mişcările trebuie să fie mici, foarte delicate. Ele pot fi surprinzătoare la început, dar sunt extrem de eficiente.

   Tot în cadrul acestui curs veţi afla şi care sunt efectele drenajului limfatic. Iată câteva dintre acestea: dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare, antrenarea toxinelor care blochează procesele fiziologice, ușurarea transportului acizilor grași si al colesterolului, intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de până la 10-15 ori.

 • Masaj Reflexogen

  • Despre masajul reflexogen

   Al treilea modul din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur este masajul reflexogen.
   Masajul reflexogen reprezinta tratamentul prin masaj a punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Cu alte cuvinte, corpul uman are anumite puncte reflexogene care sunt in legatura directa cu organelle si sistemele organismului uman, interconectate la randul lor.

   Prin intermediul acestui curs, veti invata toate tehnicile corespunzatoare acestui tip de masaj dar si informatii despre organele si sistemele corpului uman. Partea principala a corpului care se maseaza este piciorul, cu precadere talpa piciorului. Exista mai multe tehnici de aplicare a acestui masaj, cea de baza fiind presarea usoara a centrilor reflexogeni. In functie de pozitia piciorului pacientului, miscarile vor fi fie circulare, fie laterale de dute-vino.

   Ca şi technician maseur trebuie să ştii că masajul reflexogen este foarte util în tratarea mai multor afecţiuni. Iată câteva dintre ele, urmând ca in cadrul cursului să le aflaţi pe toate: – migrene, insomnii, stress, ameteli, oboseala cronica, anxietate, atacuri de panica;
   – afecţiuni digestive: gastrite, ulcer, colite, enterocolite, hemoroizi;
   – afecţiuni hepato – biliare: bilă leneşă, litiază biliară;
   – afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele): edeme, prostatite, litiaze;
   – afecţiuni ale coloanei: sciatică, lombosciatică, sponsiloze, cifoze, artrite, artroze ;
   – afecţiuni circulatorii: hipotensiune, hipertensiune, dureri de picioare;
   – afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm;
   – crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate.

   In cadrul acestui curs veti afla si avantajele masajul reflexogen, câteva dintre acestea fiind: poate fi aplicat la orice vârstă, nu are contraindicaţii majore, este un tratament netoxic, nu se întrerupe tratamentul medicamentos, se lucrează pe cauze nu pe simptome.

 • Masaj terapeutic

  • Despre masajul terapeutic

   Masajul terapeutic sau masajul medicinal reprezintă al patrulea modul din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur. Acest tip de masaj face parte din procedurile de recuperare medicală şi pentru a-l practica trebuie să deţineţi cunoştinţe solide de anatomie, fiziopatologie şi fiziologice.

   În cadrul acestui curs veţi învăţa să utilizaţi variate tehnici de masaj, în funcţie de afecţiunea care trebuie tratată şi de obiectivele fiecărui tratament. Masajul terapeutic este destinat persoanelor care suferă de o afecţiune dar şi celor care îşi doresc să-şi păstreze starea de sănătate.

   Un tehnician maseur trebuie să ştie tehnicile care stau la baza acestu masaj, în cazul căror afecţiuni se recomanda masajul terapeutic şi ce efecte benefice are acest tip de masaj asupra organismului uman.

   Principalele tehnici de aplicare a masajului terapeutic sunt reprezentate de mişcări variate de alunecare ale mâinilor pe suprafaţa corpului, de presiune în profunzime, de strângere şi stoarcere a ţesuturilor. Masajul terapeutic se recomanda în cazul unor afecţiuni precum: hernia de disc, discopatie sau durerile din zona cefei (durerile cervicale), precum spondiloza cervicală. Iata câteva dintre beneficiile masajului terapeutic: stimulează circulaţia sanguină, îmbunătăţeşte considerabil nutriţia şi oxigenarea structurilor anatomice masate, intervine direct asupra durerii, îmbunătăţeşte metabolismul local, îndepărtează oboseala musculară, îmbunătăţeşte somnul şi buna dispoziţie.

Formatori Curs tehnician maseur

fotu gheorghe
Formator Tehnician Maseur
liviu marius poiana
Formator Tehnician Maseur
Cozma-Ioana-Irma
Formator Tehnician Maseur

Examen final Curs tehnician maseur

La examenul final vor lua parte doar cursanţii care au respectat termenii contractului de formare profesională, examen ce se va susţine în prezenţa comisiei de evaluare din partea ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări) – fost CNFPA (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor).
 
Atât examenul teoretic, cât şi cel practic se va susţine în aceeaşi zi. Data examenului va fi adusă la cunoştinţa cursanţilor cu minim 7 zile înainte.
Taxă eliberare diploma: 100 lei (se va achita la data examenului final și include avizarea în vederea apostilării cu Apostila de la Haga – avizarea se poate obține de către un reprezentant al școlii ABC FITNESS în urma unei procuri notariale ce se aduce la examenul final).
 
Diplomă acreditată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.
Diplomă recunoscută atât pe plan naţional cât şi în statele membre ale U.E (şi în alte state care au semnat Convenţia de la Haga).
 
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români, începând cu data de 16 martie 2001, România a aderat la Convenţia de la Haga cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizarii actelor oficiale străine, adoptată la Haga, la 05 octombrie 1961.
 
Diplomele se apostilează pentru ţările membre ale Conventiei de la Haga, pentru a fi acceptate şi recunoscute în :

A

 • Albania
 • Africa de Sud
 • Andorra
 • Antigua si Barbuda
 • Argentina
 • Armenia
 • Australia
 • Austria
 • Azerbaidjan

B

 • Bahamas
 • Barbados
 • Belgia
 • Belize
 • Belarus
 • Bosnia – Hertegovina
 • Botswana
 • Brunei
 • Bulgaria

C

 • China (Hong Kong)
 • China (Macao)
 • Columbia
 • Cook Islands
 • Croatia
 • Cipru
 • Cehia

D

 • Dominica

E

 • Ecuador
 • Estonia
 • Elvetia
 • El Salvador

F

 • Fiji
 • Finlanda
 • Franta

G

 • Germania
 • Grecia
 • Grenada

H

 • Honduras

I

 • India
 • Irlanda
 • Israel
 • Italia

J

 • Japonia

K

 • Kazahstan

L

 • Lituania
 • Letonia
 • Lesoto
 • Liberia
 • Liechtenstein
 • Luxemburg

M

 • F.R.I.Macedonia
 • Malawi
 • Malta
 • Mauritius
 • Marea Britanie si Irlanda de Nord
 • Marshal Island
 • Mexic
 • Monaco
 • Muntenegru

N

 • Namibia
 • Norvegia
 • Niue
 • Noua Zeelanda

O

 • Olanda

P

 • Panama
 • Polonia
 • Portugalia

R

 • Romania
 • Rusia

S

 • Saint Lucia
 • Saint Vincent
 • And the Grenadines
 • St. Kitts
 • And Nevis
 • Samoa
 • San Marino
 • Serbia
 • Seychelles
 • Slovacia
 • Slovenia
 • Spania
 • Surinam
 • Swaziland
 • Statele Unite
 • Ale
 • Americii
 • Suedia

T

 • Tonga
 • Triniadad si Tobago
 • Turcia

U

 • Ucraina
 • Ungaria

V

 • Venezuela
 

Cursurile urmatoare

Urmatoarele cursuri – 2020:

 1. CURS: 18 iulie 2020 – Examen : 19 decembrie 2020
 2. CURS: 21 noiembrie 2020 – Examen : – 2021

Inscriere Online Curs tehnician maseur


Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!
Facebook