fbpx

Fulvia Manolache

Cursuri autorizate si acreditate
fulvia-manolache

Fulvia Manolache

Dr. ing. Fulvia Manolache

Motto „Într-o lume în care poți alege să fii orice, alege să fii bun!”

Cercetător Științific grad II în domeniul alimentar

  • Absolventă a Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, specializare „Chimie Alimentară”
  • Absolventă a masterului “Biotehnologii și Siguranță Alimentară” Facultatea de Biotehnologii
  • Doctor in Agronomie -Facultatea de Agricultură
  • Curs Consultant Nutriționist
  • Curs Formator cod COR: 241205 și COR 242401
  • Curs Evaluator de competente profesionale
  • Curs Comunicare

 

Experiență în domeniul siguranței alimentelor, chimiei alimentelor și nutriției (16 ani). Dezvoltarea de metode de analiză a produselor alimentare și dezvoltarea de produse noi alimentare. Manager de proiect/responsabil de proiect pentru 4 proiecte naționale, membru în echipa de lucru în peste 20 de proiecte de cercetare naționale și internaționale. Am publicat peste 30 de lucrări știintifice.

  • CĂRTI/ BROȘURI/GHIDURI
  1. Zugravu C. A., Macri A., Manolache F.A., Iordache T., Ghid nutrițional pentru femei însărcinate, 2021, Editura Printech, ISBN 978-606-23-1268-8,
  2. Macri, A, Manolache, F.A., Potențialul de resurse agroalimentare al României și securitatea nutrițională, 2020, Editura Printech, ISBN 978-606-23-1162-9,
  3. Adriana MACRI, Fulvia Ancuța Manolache, 2021, Corelația dintre starea de sănătate a unor grupe de populație și structura dietei, Editura Printech, ISBN 978-606-23-1295-4,
  4. Duţă D., Ghencea S., Belc N., Pruteanu E., Hîncu F.A., Iorga E., Ghid de analiză senzorială”,Editura. do & do – Prepress & Printing, Bucureşti,2008,102 pag ISBN 978-973-88314-6-9
  5. Macri A., Stanciu C., Dragancea B., Radu A. E., Manolache F.A., Iorga E., Dragancea B., Etichetarea inteligenta a produselor alimentare prin utilizarea QR code-ului, brosura,

 

  • Selecție articole științifice
  1. Manolache FA, Iordache T.A., Belc N., Todaşca M. C., Influence of edible oil variety on trans fatty acids formation during the frying process, Rev. Roum. Chim., 2022, 67(1-2), 89–95 https://doi.org/10.33224/rrch.2022.67.1-2.08, Revista indexata ISI, Factor impact 2022:0,5
  2. Todască M.-C., Tociu M., Manolache F.A.*,1H-NMR spectroscopy a useful tool for the Sibiu Salami geographical indication protection, Rev. Roum. Chim., 2022, 67(3), 151–158 https://doi.org/10.33224/rrch.2022.67.3.02 , Revista indexata ISI, Factor impact 2022:0,5

2020:0,278

  1. Fulvia-Ancuța Manolache, Maria-Cristina Todașcă, Valentin Ionescu, Mioara Negoita, Doru Ioan Marin, 2019- „Quality assessment for nutritive value of biscuits based on oat flour from Avena Nuda L.”, U.P.B. Sci. Bull., Series B, Vol. 81, Iss. 1, p. 3-12,, https://www.scientificbulletin.upb.ro/rev_docs_arhiva/fullfcc_937578.pdf, Revistă indexată ISI,
  2. Fulvia-Ancuța Manolache, Cristina Todașcă, Valentin Ionescu, Enuța Iorga, Anamaria Andreea Beldie,Mădălina Adriana Matei, 2018- „Authentication of wild Mentha Aquatica, from Danube Delta, using 1H-NMR Spectroscopy”, U.P.B. Sci. Bull., Series B, Vol. 80, Iss. 2, p.127-134, https://www.scientificbulletin.upb.ro/rev_docs_arhiva/full601_638028.pdf, Revistă indexată ISI,
  3. Fulvia-Ancuța Manolache, Anamaria Hanganu, Denisa Eglantina Duța, Nastasia Belc, Doru Ioan Marin, 2013- „The Physico-chemical and Spectroscopic Composition Characterization of Oat Grains and Oat Oil Samples, Rev. Chim., 64, Nr. 1, p.45-48., revistă cotată ISI, factor de impact 0,677, https://revistadechimie.ro/article_eng.asp?ID=3534, Revistă cotată ISI, factor de impact

2013: 0,677

  1. Fulvia Ancuța Manolache, Adriana Macri, Cătalin Bilbie, Iulia Maior-Dobre, Luiza Voicilă, Irina Smeu, The effect of storage time on the physico-chemical, microbiological, and sensory properties of gluten-free snacks containing textured fruit juice, 2022, Journal of Agroalimentary Processes and Technologies, 28 (1), 11-19, https://journal-ofagroalimentary.ro/admin/articole/57287Irina_SMEU_2022_28-1-_011-019.pdf
  2. Macri A., Manolache F.A*, Nutritional status identification and eating habits of a reprezentative group of pregnant women,Current Trends in Natural Sciences, 2021, vol.10,pag.102-111, https://www.natsci.upit.ro/media/2186/14macri-and-manolache.pdf
  3. Macri A., Manolache F. A*, Identification of nutritional status and eating habits of the population group „overweight and obese people”,Current Trends in Natural Sciences, 2020, Vol. 9, Issue 18, pp. 75-85, https://natsci.upit.ro/media/2060/011macri-and-manolache.pdf
  4. Manolache, F.A., Catana, L., Dută, D.E. Culețu, A.., Ionescu, V., Belc, N., Todască M.C., Valorisation of Amaranthus Spp. in bars for nutritional value improvement, ISB-INMATEH Agricultural and mechanical engineering – Jubilee Edition – 30 October 2020, p.122-128 Online: ISSN 2537 – 3773 ISSN-L 2344 – 4118 ,

https://www.researchgate.net/publication/348677699_VALORISATION_OF_AMARANTHUS_

SPP_IN_BARS_FOR_NUTRITIONAL_VALUE_IMPROVEMENT/figures?lo=1

Competente




Alți Formatori

Magazin

Facebook