Fulvia Manolache
Dr. ing. Fulvia Manolache
Motto „Într-o lume în care poți alege să fii orice, alege să fii bun!”
Cercetător Științific grad II în domeniul alimentar
- Absolventă a Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, specializare „Chimie Alimentară”
- Absolventă a masterului “Biotehnologii și Siguranță Alimentară” Facultatea de Biotehnologii
- Doctor in Agronomie -Facultatea de Agricultură
- Curs Consultant Nutriționist
- Curs Formator cod COR: 241205 și COR 242401
- Curs Evaluator de competente profesionale
- Curs Comunicare
Experiență în domeniul siguranței alimentelor, chimiei alimentelor și nutriției (16 ani). Dezvoltarea de metode de analiză a produselor alimentare și dezvoltarea de produse noi alimentare. Manager de proiect/responsabil de proiect pentru 4 proiecte naționale, membru în echipa de lucru în peste 20 de proiecte de cercetare naționale și internaționale. Am publicat peste 30 de lucrări știintifice.
- CĂRTI/ BROȘURI/GHIDURI
- Zugravu C. A., Macri A., Manolache F.A., Iordache T., Ghid nutrițional pentru femei însărcinate, 2021, Editura Printech, ISBN 978-606-23-1268-8,
- Macri, A, Manolache, F.A., Potențialul de resurse agroalimentare al României și securitatea nutrițională, 2020, Editura Printech, ISBN 978-606-23-1162-9,
- Adriana MACRI, Fulvia Ancuța Manolache, 2021, Corelația dintre starea de sănătate a unor grupe de populație și structura dietei, Editura Printech, ISBN 978-606-23-1295-4,
- Duţă D., Ghencea S., Belc N., Pruteanu E., Hîncu F.A., Iorga E., Ghid de analiză senzorială”,Editura. do & do – Prepress & Printing, Bucureşti,2008,102 pag ISBN 978-973-88314-6-9
- Macri A., Stanciu C., Dragancea B., Radu A. E., Manolache F.A., Iorga E., Dragancea B., Etichetarea inteligenta a produselor alimentare prin utilizarea QR code-ului, brosura,
- Selecție articole științifice
- Manolache FA, Iordache T.A., Belc N., Todaşca M. C., Influence of edible oil variety on trans fatty acids formation during the frying process, Rev. Roum. Chim., 2022, 67(1-2), 89–95 https://doi.org/10.33224/rrch.2022.67.1-2.08, Revista indexata ISI, Factor impact 2022:0,5
- Todască M.-C., Tociu M., Manolache F.A.*,1H-NMR spectroscopy a useful tool for the Sibiu Salami geographical indication protection, Rev. Roum. Chim., 2022, 67(3), 151–158 https://doi.org/10.33224/rrch.2022.67.3.02 , Revista indexata ISI, Factor impact 2022:0,5
2020:0,278
- Fulvia-Ancuța Manolache, Maria-Cristina Todașcă, Valentin Ionescu, Mioara Negoita, Doru Ioan Marin, 2019- „Quality assessment for nutritive value of biscuits based on oat flour from Avena Nuda L.”, U.P.B. Sci. Bull., Series B, Vol. 81, Iss. 1, p. 3-12,, https://www.scientificbulletin.upb.ro/rev_docs_arhiva/fullfcc_937578.pdf, Revistă indexată ISI,
- Fulvia-Ancuța Manolache, Cristina Todașcă, Valentin Ionescu, Enuța Iorga, Anamaria Andreea Beldie,Mădălina Adriana Matei, 2018- „Authentication of wild Mentha Aquatica, from Danube Delta, using 1H-NMR Spectroscopy”, U.P.B. Sci. Bull., Series B, Vol. 80, Iss. 2, p.127-134, https://www.scientificbulletin.upb.ro/rev_docs_arhiva/full601_638028.pdf, Revistă indexată ISI,
- Fulvia-Ancuța Manolache, Anamaria Hanganu, Denisa Eglantina Duța, Nastasia Belc, Doru Ioan Marin, 2013- „The Physico-chemical and Spectroscopic Composition Characterization of Oat Grains and Oat Oil Samples, Rev. Chim., 64, Nr. 1, p.45-48., revistă cotată ISI, factor de impact 0,677, https://revistadechimie.ro/article_eng.asp?ID=3534, Revistă cotată ISI, factor de impact
2013: 0,677
- Fulvia Ancuța Manolache, Adriana Macri, Cătalin Bilbie, Iulia Maior-Dobre, Luiza Voicilă, Irina Smeu, The effect of storage time on the physico-chemical, microbiological, and sensory properties of gluten-free snacks containing textured fruit juice, 2022, Journal of Agroalimentary Processes and Technologies, 28 (1), 11-19, https://journal-ofagroalimentary.ro/admin/articole/57287Irina_SMEU_2022_28-1-_011-019.pdf
- Macri A., Manolache F.A*, Nutritional status identification and eating habits of a reprezentative group of pregnant women,Current Trends in Natural Sciences, 2021, vol.10,pag.102-111, https://www.natsci.upit.ro/media/2186/14macri-and-manolache.pdf
- Macri A., Manolache F. A*, Identification of nutritional status and eating habits of the population group „overweight and obese people”,Current Trends in Natural Sciences, 2020, Vol. 9, Issue 18, pp. 75-85, https://natsci.upit.ro/media/2060/011macri-and-manolache.pdf
- Manolache, F.A., Catana, L., Dută, D.E. Culețu, A.., Ionescu, V., Belc, N., Todască M.C., Valorisation of Amaranthus Spp. in bars for nutritional value improvement, ISB-INMATEH Agricultural and mechanical engineering – Jubilee Edition – 30 October 2020, p.122-128 Online: ISSN 2537 – 3773 ISSN-L 2344 – 4118 ,
https://www.researchgate.net/publication/348677699_VALORISATION_OF_AMARANTHUS_
SPP_IN_BARS_FOR_NUTRITIONAL_VALUE_IMPROVEMENT/figures?lo=1
Competente
Formator NutritieFormator Nutritionist si Dietetician
Formator Consultant Nutritionist