Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Descriere Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Inițiator revizuire 2023: ABC FITNESS SRL
Specialist/Instituția de profil: verificator Bogdan VASILE
Avizat: ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU NUTRIȚIE, FITNESS, ȘI SĂNĂTATE
Aprobat: Autoritatea Națională pentru Calificări deciziei nr. 490 din data 14.09.2023
Instructorul de fitness calificat (absolvent al celor 4 module de initiere) îşi desfăşoară activitatea în diferite săli/spații special amenajate şi dotate cu echipamente specifice, unde lucreză, de regulă, ca angajat sau colaborator.
Instructorul de fitness calificat parcurge mai multe etape de dezvoltare profesională.
Pe baza nivelului de cunoștințe a participanților (certificări si experinta) se pot organiza evaluări inițiale (probă teoretică si practică) care conduc la înjumătățirea numărului de ore de curs respectiv in loc de 1080 ore se vor efectua un număr de 540 ore pregătire teoretică și practică, conform art 7. Al (2)^1 Ordin 353/5.202/2003 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților.
Inițial (Modulul I – „Cadrul normativ, comunicarea și relațiile în exercitarea profesiei”), se familiarizează cu legislația specifică și normele privind sănătate și securitatea în muncă. Totodată el urmărește aplicarea regulilor privind protecția mediului în sala de fitness și de menținerea igienei specifice educației fizice și sportului la locul de muncă.
Instructorul de fitness are un comportament etic și moral, respectând confidențialitatea datelor clienților și a altor persoane din organizație. Acesta comunică eficient și empatic cu clienții, precum și cu superiorii ierarhici, cu colegii sau colaboratorii organizației din care face parte. De asemenea, instructorul de fitness lucrează în echipă eficient, conform sarcinilor stabilite și chiar în situații neprevăzute.
Pentru „Pregătirea de specialitate a instructorului de fitness”, respectiv Modulul al II-lea din standardul ocupațional, care este o etapă de formare profesională privind planificarea și organizarea activității profesionale proprii și de menținerea formei fizice personale în contextul cunoașterii și utilizării echipamentelor/ aparaturii specifice, precum și de asigurarea funcționării și utilizării acestora în siguranță pentru efectuarea exercițiilor de fitness.
Totodată, instructorul de fitness cunoaște și gestionează activitățile legate de programările și abonamentele clienților sălii de fitness, monitorizează activitățile de fitness desfășurate de clienții cu abonamente/sesiuni în regim propriu.
In următoarea etapă de dezvoltare, respectiv Modulul al III-lea, Instruirea participanților la sesiunile de fitness, Instructorul de fitness dobândește competenţe referitoare la identificarea cerinţelor clienţilor, evaluarea condiției fizice și a experienței anterioare a clienților, în practicarea exercițiilor fizice și mai ales, identificarea eventualelor restricții legate de mișcare, în vederea stabilirii tipurilor de programe de prelucrare/ întreţinere corporală şi a tipurilor de exerciţii de fitness adecvate acestor cerinţe, precum şi la stabilirea necesarului de aparate şi accesorii în funcţie de tipurile de exerciţii de fitness ce urmează să fie efectuate de către clienţi. Instructorul de fitness este în măsură să efectueze evaluarea condiției fizice a participanților, să demonstreze exercițiile specifice și monitorizează execuția/execuțiile clienților care participă la sesiunile de instruire fitness.
Instruirea participanților în regim personalizat, modulul al IV-lea, Instructorul de fitness este capabil să stabilescă strategia de optimizare a condiției fizice, care vizează atât aspecte legate de fizic, cât și de stil de viață și comportamente benefice corpului și psihicului. Astfel, instructorul de fitness calificat este specialistul care deține toate competențe profesionale prevăzute în standardul ocupațional și are cunoștințe de un nivel avansat în domeniul fitness-ului, promovează practicarea fitness-ului ca parte a stilului de viață sănătos fizic și mental, parte a fenomenului social privind dezvoltarea ființei umane. (extras din Standardul Ocupational – Instructor de fitness Cod COR / Cod N.C : 342302 – RO/40/1012/507)
Orașe în care desfășurăm cursul:
Autorizații Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Specimen diploma Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Despre Curs
- Lectures 56
- Quizzes 0
- Durata 540 ore
- Nivel Invatamant Absolvent liceu
- Limba Română / Engleză
- Students 0
- Assessments Self
Acte necesare si taxa Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Acte Necesare
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naştere
- Copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui
- Diploma de studii – absolvent de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat (conform Legii Nr.1/2011)
- Certificatul de absolvire curs specializare oricare dintre: instructor de fitness, instructor de aerobic-fitness, instructor sportiv, licenţa EFS
- Adeverinţă medicală – clinic sănătos
- Copie chitanţă rata I – 1500 lei (în contul deschis la Raiffeisen pe numele de ABC FITNESS SRL – IBAN: RO29 RZBR 0000 0600 1417 4190)
*Documentele se trimit scanate pe e-mail office@abcfitness.ro iar cursantul își asumă toată responsabilitatea pentru conformitatea și autenticitatea acestora.
Taxă curs
Taxă: 2900 RON
Taxa se poate achita în 3 rate:
Rata I – 1500 lei la înscriere, înainte de începerea cursului;
Rata II – 800 lei în luna a 2-a de curs
Rata III – 800 lei în luna a 3-a de curs
Taxa de curs include:
– taxă evaluare iniţială
– şcolarizare (14 săptămâni – aprox. 4 luni)
– manualul cursului şi anexele în format electronic
– caietul de practică şi fişele de prezenţă-practică (în format electronic)
– articole promoţionale din cadrul firmei sau oferite de parteneri
– taxă examen final (dacă examenul final este susținut cu grupa la care cursantul este înscris inițial).
Taxa nu include
- Taxă eliberare certificat
- Taxă de evaluare/ reevaluare: 300 lei (se va achita cu minim 7 zile înainte de data examenului, în cazul în care cursantul nu a susţinut din diferite motive examenul cu grupa la care a fost înscris, în contul ASOCIAȚIA ROMÂNAĂ PENTRU NUTRIŢIE, FITNESS ŞI SĂNĂTATE – IBAN: RO07 RZBR 0000 0600 2086 7974).
- Taxă eliberare duplicat: 300 lei (pentru aflarea procesului de eliberare duplicat trimiteți un e-mail la office@abcfitness.ro)
Inscrieri la:
Tel. Fix: 031.107.84.74
Tel.: 0761.393.358 / 0761.393.357
E-mail: office@abcfitness.ro
Programă și orar Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Procesul de calificare pentru ocupația de instructor de fitness cuprinde un număr de 540 de ore de pregătire teoretică și practică ce vor fi efectuate pe parcursul a 14 săptămâni – 3,5 luni (pregătire teoretică și practică online, pregătire practică de grup și pregătire individual teoretică şi practică).
Pe baza nivelului de cunostinte a participantilor organizam evaluari initiale (proba teoretică si practică) pentru injumătătirea numarului de ore de curs respectiv in loc de 1080 ore se vor efectua un număr de 540 ore pregătire teoretică și practică, conform art 7. Al (2)^1 Ordin 353/5.202/2003 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adultilor.
-
Noțiuni de sănătate și securitate în muncă
-
Protecția mediului în sălile de fitness
-
Norme care reglementează activitatea instructorului de fitness
-
Reguli igienico-sanitare specific domeniului
-
Comunicare organizațională
-
Lucrul în echipă
-
Formarea și dezvoltarea profesională
-
Planificarea activității profesionale propria
-
Integrarea științei sportului și educației fizice în proiectarea programelor de fitness
-
Oferirea de informații despre fitness clienților
-
Servicii administrative efectuate de instructorul de fitness
-
Observarea activității clienților în sala de fitness
-
Cunoașterea aparatelor și echipamentelor de fitness și a modului de întrebuințare
-
Oferirea de instrucțiuni eficiente și sigure în materie de fitness
-
Demostrarea exercițiilor în cadrul sesiunilor de fitness
-
Corectarea cliențiilor care desfășoară exerciții de fitness
-
Oferirea de feedback
-
Motivarea clienților care desfășoară activități fizice
-
Promovarea activităților din cadrul sălilor de fitness
-
Evaluarea condiției fizice a clienților
-
Informații privind condiția fizică a clienților
-
Noțiuni teoretice specifice antrenamentului fizic
-
Integrarea principiilor de antrenament fizic
-
Crearea exercițiilor de fitness
-
Adaptarea exercițiilor de fitness
-
Promovează un stil de viață sănătos în rândul clienților
-
Derulează programe de fitness în spații neconvenționale
-
Programul de practică individuală
-
Dobândirea de cunoştinţe în următoarele unităţi de competenţă:
Formatori Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
Examen final Curs instructor fitness și personal trainer – Echivalare Level 4
La examenul final vor lua parte doar cursanţii care au respectat termenii contractului de formare profesională, examen ce se va susţine în prezenţa comisiei de evaluare ( evaluatori din partea Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Municipiului București).
Atât examenul teoretic, cât şi cel practic se va susţine în aceeaşi zi, data examenului fiind adusă la cunoştinţa cursanţilor cu minim 7 zile înainte.
În baza unei procuri notariale, cursantul poate primi certificatul prin curier la adresa specificată în procură. Procura trebuie adusă în ziua examenului final sau trimisă pe email cel târziu în 2 săptămâni de la absolvire.
Diplomă acreditată de Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale, Ministerul Educației și Asociația Română pentru Nutriție, Fitness și Sănătate.
Diplomă recunoscută atât pe plan naţional cât şi în statele membre ale U.E (şi în alte state care au semnat Convenţia de la Haga).
Tot în baza unei procuri notariale și a unei taxe, un reprezentant al școlii noastre poate solicita avizarea certificatului în vederea apostilării (pentru absolvenții care doresc a profesa în afara țării) cu Apostila de la Haga, ce se obține de către cursant în urma primirii certificatului avizat, de la Prefectura oraşului de domiciliu.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români, începând cu data de 16 martie 2001, România a aderat la Convenţia de la Haga cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizarii actelor oficiale străine, adoptată la Haga, la 05 octombrie 1961.
Diplomele se apostilează pentru ţările membre ale Conventiei de la Haga, pentru a fi acceptate şi recunoscute în :A
- Albania
- Africa de Sud
- Andorra
- Antigua si Barbuda
- Argentina
- Armenia
- Australia
- Austria
- Azerbaidjan
B
- Bahamas
- Barbados
- Belgia
- Belize
- Belarus
- Bosnia – Hertegovina
- Botswana
- Brunei
- Bulgaria
C
- China (Hong Kong)
- China (Macao)
- Columbia
- Cook Islands
- Croatia
- Cipru
- Cehia
D
- Dominica
E
- Ecuador
- Estonia
- Elvetia
- El Salvador
F
- Fiji
- Finlanda
- Franta
G
- Germania
- Grecia
- Grenada
H
- Honduras
I
- India
- Irlanda
- Israel
- Italia
J
- Japonia
K
- Kazahstan
L
- Lituania
- Letonia
- Lesoto
- Liberia
- Liechtenstein
- Luxemburg
M
- F.R.I.Macedonia
- Malawi
- Malta
- Mauritius
- Marea Britanie si Irlanda de Nord
- Marshal Island
- Mexic
- Monaco
- Muntenegru
N
- Namibia
- Norvegia
- Niue
- Noua Zeelanda
O
- Olanda
P
- Panama
- Polonia
- Portugalia
R
- Romania
- Rusia
S
- Saint Lucia
- Saint Vincent
- And the Grenadines
- St. Kitts
- And Nevis
- Samoa
- San Marino
- Serbia
- Seychelles
- Slovacia
- Slovenia
- Spania
- Surinam
- Swaziland
- Statele Unite
- Ale
- Americii
- Suedia
T
- Tonga
- Triniadad si Tobago
- Turcia
U
- Ucraina
- Ungaria
V
- Venezuela
Cursurile urmatoare
Planificare cursuri 2025-2026
CURS 1: Examen inițial 1 februarie 2025 – Deschidere: 2 februarie