GEORGETA VLADUTU
Studii și experiență profesională
licențiată in 1995 (șefă de promoție) a Facultății de Educație Fizică și Sport – având dublă specializare, gimnastică ritmică sportivă și înot, din cadrul Universității Nationale de Educație Fizică și Sport din București, master în Antrenament de înaltă performanță, a activat ca asistent cercetător la Centrul de Cercetări pentru Probleme în Sport, metodist in cadrul lotului de Gimnastica ritmică sportivă.
În prezent, expert consultant la Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, instituție subordonată Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, formator și evaluator de competențe profesionale CNFPA-ANC, expert sectorial ANC – autor a patru standarde ocupaționale și consultant de specialitate pe alte două standarde ocupaționale din domeniul educație, cercetare, proiectare și sport.
Despre mine…
Pasiunea pentru mișcare și sport s-a manifestat dintotdeauna, practicând gimnastică de performanță, dans, atletism, înot, fapt pentru care mi-am dorit să îmbrățișez o meserie cu ajutorul căreia să pun oamenii în mișcare. Astfel, am ales facultatea de sport, lucrarea mea de licență fiind printre primele lucrări de cercetare cu temă legată de gimnastica aerobică, îndrumător fiind d-na profesor dr. Sabina Macovei, o persoană de neprețuită valoare, pe care o stimez și o iubesc sincer și cu care am colaborat și în proiectele mele viitoare.
În timpul facultății, am participat la diferite programe de cercetare a activităților corporale, alături de alți instructori, antrenori, coregrafi și specialiști din lumea sportului comercial, sportului de performanță și baletului.
Prima sală un am ținut o oră de aerobic, a fost chiar sala de gimnastică ritmică a facultății, în cadrul unui proiect-barter cu RENEL-ul, ei realizau mentenanța sistemului electric, iar facultatea punea la dispoziție personalului angajat, sălile de sport. Personalul feminin al RENEL-ului și-a dorit să facă gimnastică aerobică, activitate care nu se putea face fără instructor…așa am început și pot spune că nici până în prezent nu m-am oprit…a urmat Palestra, o sală micuță și cochetă de pe Moșilor, condusă de un super manager, Mona Filip, clientele erau atât de numeroase și dornice de a face mișcare încât m-au făcut să-mi dau seama că în România există o cerere pentru acest tip de activitate și că vor fi necesari noi și noi instructorii pregătiți să fie la datorie nu doar cu energie, și mai ales bine pregătiți, competenți, profesioniști și având un comportament ireproșabil.
Au urmat 13 ani în care am activat ca antrenor/formator în cadrul unor şcoli de dans private, inițiind un număr mare de participanți, care doreau sa performeze în domeniul dansului, specializându-mă în domeniul coregrafiei de spectacole.
Din 2005 sunt Evaluator de competenţe pentru ocupaţia dansator, impresar artistic și instructor de dans (din 2010 când a fost aprobat standardul ocupațional) acreditat de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.
In prezent expert consultant în Departamentul „Artele Spectacolului” din cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură din subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
Consilier de specialitate pentru mai multe centre fitness, welness, inițiatoare a unor programe de estetică corporală bazate pe mișcări specifice dansului, conceptul original „Body Language”.
Contactul permanent cu specialiștii, precum și cu participanții-beneficiari, m-au determinat șă mă perfecționez prin abordarea mai multor clase de aerobic-fitness, unele dintre acestea însemnând un curs absolut normal de dezvoltare profesională, deoarece un instructor bine pregătit trebuie să fie gata să învețe mereu ceva nou, să testeze, să simtă pulsul pieții,să dorească să vină în întâmpinarea opțiunilor clienților
CONTINUTUL WORK-SHOP-ULUI
Introducere –
-obiectivele workshop-ului 10 min. 50 min.
– noțiuni de amenajarea spațiului de lucru
– alegerea temelor muzicale
-principii metodice
Stretching aprox. 2 ore
-tehnici de respirație de tip YOGA
-stretchingul și suplețea –
-fixarea obiectivelor-complexe de execiții specifice
-principii metodice-team work
-recomandări practico-metodice-prevenirea accidentărilor/refacerea
Pilates aprox.3 ore
-principii metodice/fixarea obiectivelor
-recomandări practico-metodice
– tehnici și metode de alcătuire a seturilor de exerciții/lecție
– team work