fbpx

Curs maseur

Cursuri autorizate si acreditate

Curs maseur

ABC Fitness
ABC Fitness
16 noiembrie 2024
Curs maseur

Descriere Curs maseur

Curs masaj – Descrierea ocupatiei de maseur (COD COR: 325501 / COD RNCP: RO/04/0915215)

Ocupația de maseur presupune o sferă largă de competențe pentru desfășurarea activități și asigurarea condițiilor igienico-sanitare în cabinetul de masaj.

În afară de competențele strict necesare ce se dobândesc în urma procesului de calificare, maseurul poate dobândi competențe suplimentare prin cursuri și/sau workshopuri de perfecționare profesională.

Orașe în care desfășurăm cursul:

     

    Autorizații Curs maseur

    autorizatie tehnician maseur
     

    Specimen diploma Curs maseur

    specimen-maseur-nutritionist

    Despre Curs

    • Lectures 15
    • Quizzes 0
    • Durata 1080 ore
    • Nivel Invatamant 12 Clase
    • Limba Romana
    • Students 0
    • Assessments Da

    Acte necesare si taxa Curs maseur

    Acte Necesare

    • Copie simplă BI/CI
    • Copie simplă certificat de naştere
    • Copie simplă certificat de căsătorie – dacă este cazul
    • Copie diplomă de liceu față-verso (cel puțin certificat de absolvire liceu + foaie matricolă — toate paginile)
    • Adeverinţă medicală – clinic sănătos
    • Copie chitanţă rata I (IBAN: RO59 RZBR 0000 0600 2230 0116 / Beneficiar: ABC PROFESSIONAL SCHOOL)

    Taxă curs: 2600 lei

    Rata I – 1000 lei

    Rata II – 500 lei

    Rata III – 500 lei

    Rata IV – 600 lei

    Taxa de curs include:

    – şcolarizare
    – articole promoţionale din cadrul firmei sau oferite de parteneri
    – taxă examen final.

    La cerere și contra cost se poate obține avizarea în vederea apostilării cu Apostila de la Haga – avizarea se poate obține de către un reprezentant al școlii ABC FITNESS în urma unei procuri notariale

    Taxă de evaluare/ reevaluare: 300 lei (se va achită cu minim 7 zile înainte de examen, în cazul în care nu s-a susţinut din diferite motive examenul la data stabilită în contractul de formare profesională).

    Taxă eliberare certificat.

    Inscrieri la:

    Tel. Fix: 031.107.84.74
    Tel.: 0761.393.358 / 0761.393.357
    E-mail: office@abcfitness.ro

    Programă și orar Curs maseur

    Procesul de calificare pentru meseria de Maseur cuprinde un numar de 1080 de ore cursuri teoretice si cursuri practice (cursuri obligatorii si studii individuale), ce se vor desfăşura pe parcursul a  7 luni de zile.

    • Competente Dobândite

      • Etică şi standarde profesionale specifice masajului
      • Asigurarea condiţiilor igienico-sanitre în activitatea de masaj
      • Organizarea activităţii maseurului
      • Aplicarea masajului de întreţinere şi relaxare
      • Aplicarea masajului reflexogen
      • Aplicarea masajului terapeutic
      • Aplicarea drenajului limfatic
      • Aplicarea masajului anticelulitic
      • Aplicarea masajului profund al ţesuturilor
      • Stabilirea tehnicilor şi tipurilor de masaj
      • Dezvoltarea şi îmbunătăţirea continuă a activităţii profesionale
    • Masaj Somatic

      • Despre masajul somatic

        Masajul somatic sau masajul de relaxare este modulul principal din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur. Pe parcursul acestui modul veti invata tehnicile de baza ale acestui tip de masaj si veti deprinde aptitudinile necesare unui technician maseur.

        Masajul somatic presupune procedee specifice: batere, scuturare, presare sau simpla mangaiere.
        Ca tehnician maseur, vei fi capabil sa aplici toate procedeele specifice masajului somatic, sa le utilizezi in mod corect si eficient pentru persoana care beneficiaza de acest tip de masaj.

        In functie de profunzimea si ritmul mangaierilor, masajul somatic poate stimula sau calma. De aceea exista doua posibile efecte pozitive dupa o astfel de sedinta: persoana poate sa se simta energica si vioaie sau, din contra, poate sa se simta relaxata si somnoroasa. Pentru a spori starea de bine si de relaxare, masajul somatic se efectueaza cu uleiuri si crème parfumate special destinate acestei activitati.

        Din punct de vedere medical, masajul somatic are multiple beneficii asupra corpului uman: imbunatatirea circulatiei sangelui, eliminarea toxinelor, eliminarea tensiunii musculare. Pe langa efectele mentionate mai sus, acest tip de masaj: creste elasticitatea pielii, elimina oboseala accentuata si mentine o stare buna de sanatate.

        Atat ca beneficiar cat si ca technician maseur, trebuie sa stii ca masajul somatic este indicat sa se efectueze cel putin o data pe saptamana si ca se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la nou nascuti pana la persoane de varsta a treia.

    • Drenaj Limfatic

      • Despre drenajul limfatic

        Un modul foarte important din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur este Drenajul Limfatic. Sistemul limfatic este considerat un gardian al sănătăţii omului deoarece are rolul de transportator al reziduurilor.

        Drenajul limfatic este unul dintre tipurile de masaj ce nu poate lipsi din aptitudinile unui tehnician maseur. Procedura de drenaj limfatic constă într-un preso-masaj asupra lanţului de ganglioni limfatici. Prin această procedură se elimină din organism toate toxinele neasimilate în timpul procesului de sinteză celulară.

        Prin intermediul acestui curs veţi învăţa atât tehnicile prin care se efectueză drenajul limfatic cât şi informaţii despre funcţionarea sistemului limfatic în organismul uman. Iată câteva sfaturi utile în practicarea acestui tip de masaj, de care va trebui să ţineţi cont: o şedinţă de drenaj limfatic durează o oră, manevrele masajului trebuie să fie extreme de blînde. Pentru a nu afecta țesuturile, nu trebuie niciodată să palpăm sau să efectuăm mișcări de rulare. Mişcările trebuie să fie mici, foarte delicate. Ele pot fi surprinzătoare la început, dar sunt extrem de eficiente.

        Tot în cadrul acestui curs veţi afla şi care sunt efectele drenajului limfatic. Iată câteva dintre acestea: dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare, antrenarea toxinelor care blochează procesele fiziologice, ușurarea transportului acizilor grași si al colesterolului, intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de până la 10-15 ori.

    • Masaj Reflexogen

      • Despre masajul reflexogen

        Al treilea modul din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur este masajul reflexogen.
        Masajul reflexogen reprezinta tratamentul prin masaj a punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Cu alte cuvinte, corpul uman are anumite puncte reflexogene care sunt in legatura directa cu organelle si sistemele organismului uman, interconectate la randul lor.

        Prin intermediul acestui curs, veti invata toate tehnicile corespunzatoare acestui tip de masaj dar si informatii despre organele si sistemele corpului uman. Partea principala a corpului care se maseaza este piciorul, cu precadere talpa piciorului. Exista mai multe tehnici de aplicare a acestui masaj, cea de baza fiind presarea usoara a centrilor reflexogeni. In functie de pozitia piciorului pacientului, miscarile vor fi fie circulare, fie laterale de dute-vino.

        Ca şi technician maseur trebuie să ştii că masajul reflexogen este foarte util în tratarea mai multor afecţiuni. Iată câteva dintre ele, urmând ca in cadrul cursului să le aflaţi pe toate: – migrene, insomnii, stress, ameteli, oboseala cronica, anxietate, atacuri de panica;
        – afecţiuni digestive: gastrite, ulcer, colite, enterocolite, hemoroizi;
        – afecţiuni hepato – biliare: bilă leneşă, litiază biliară;
        – afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele): edeme, prostatite, litiaze;
        – afecţiuni ale coloanei: sciatică, lombosciatică, sponsiloze, cifoze, artrite, artroze ;
        – afecţiuni circulatorii: hipotensiune, hipertensiune, dureri de picioare;
        – afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm;
        – crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate.

        In cadrul acestui curs veti afla si avantajele masajul reflexogen, câteva dintre acestea fiind: poate fi aplicat la orice vârstă, nu are contraindicaţii majore, este un tratament netoxic, nu se întrerupe tratamentul medicamentos, se lucrează pe cauze nu pe simptome.

    • Masaj terapeutic

      • Despre masajul terapeutic

        Masajul terapeutic sau masajul medicinal reprezintă al patrulea modul din cadrul cursului acreditat Tehnician Maseur. Acest tip de masaj face parte din procedurile de recuperare medicală şi pentru a-l practica trebuie să deţineţi cunoştinţe solide de anatomie, fiziopatologie şi fiziologice.

        În cadrul acestui curs veţi învăţa să utilizaţi variate tehnici de masaj, în funcţie de afecţiunea care trebuie tratată şi de obiectivele fiecărui tratament. Masajul terapeutic este destinat persoanelor care suferă de o afecţiune dar şi celor care îşi doresc să-şi păstreze starea de sănătate.

        Un tehnician maseur trebuie să ştie tehnicile care stau la baza acestu masaj, în cazul căror afecţiuni se recomanda masajul terapeutic şi ce efecte benefice are acest tip de masaj asupra organismului uman.

        Principalele tehnici de aplicare a masajului terapeutic sunt reprezentate de mişcări variate de alunecare ale mâinilor pe suprafaţa corpului, de presiune în profunzime, de strângere şi stoarcere a ţesuturilor. Masajul terapeutic se recomanda în cazul unor afecţiuni precum: hernia de disc, discopatie sau durerile din zona cefei (durerile cervicale), precum spondiloza cervicală. Iata câteva dintre beneficiile masajului terapeutic: stimulează circulaţia sanguină, îmbunătăţeşte considerabil nutriţia şi oxigenarea structurilor anatomice masate, intervine direct asupra durerii, îmbunătăţeşte metabolismul local, îndepărtează oboseala musculară, îmbunătăţeşte somnul şi buna dispoziţie.

    Formatori Curs maseur

    Examen final Curs maseur

    La examenul final vor lua parte doar cursanţii care au respectat termenii contractului de formare profesională, examen ce se va susţine în prezenţa comisiei de evaluare din partea Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Municipiului București.
     
    Atât examenul teoretic, cât şi cel practic se va susţine în aceeaşi zi. Data examenului va fi adusă la cunoştinţa cursanţilor cu minim 7 zile înainte.
    La cerere și contra cost se poate obține avizarea în vederea apostilării cu Apostila de la Haga – avizarea se poate obține de către un reprezentant al școlii ABC FITNESS în urma unei procuri notariale.
     
    Notă informativă:
    Certificatele sunt stocate la sediul nostru timp de 1 an de zile de la data absolvirii, după care acestea vor fi arhivate extern timp de 10 ani. Taxa de arhivare pe an fiind de 50 lei.
     
    Diplomă acreditată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale si Ministerul Educației.
    Diplomă recunoscută atât pe plan naţional cât şi în statele membre ale U.E (şi în alte state care au semnat Convenţia de la Haga).
     
    Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români, începând cu data de 16 martie 2001, România a aderat la Convenţia de la Haga cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizarii actelor oficiale străine, adoptată la Haga, la 05 octombrie 1961.
     
    Diplomele se apostilează pentru ţările membre ale Conventiei de la Haga, pentru a fi acceptate şi recunoscute în :

    A

    • Albania
    • Africa de Sud
    • Andorra
    • Antigua si Barbuda
    • Argentina
    • Armenia
    • Australia
    • Austria
    • Azerbaidjan

    B

    • Bahamas
    • Barbados
    • Belgia
    • Belize
    • Belarus
    • Bosnia – Hertegovina
    • Botswana
    • Brunei
    • Bulgaria

    C

    • China (Hong Kong)
    • China (Macao)
    • Columbia
    • Cook Islands
    • Croatia
    • Cipru
    • Cehia

    D

    • Dominica

    E

    • Ecuador
    • Estonia
    • Elvetia
    • El Salvador

    F

    • Fiji
    • Finlanda
    • Franta

    G

    • Germania
    • Grecia
    • Grenada

    H

    • Honduras

    I

    • India
    • Irlanda
    • Israel
    • Italia

    J

    • Japonia

    K

    • Kazahstan

    L

    • Lituania
    • Letonia
    • Lesoto
    • Liberia
    • Liechtenstein
    • Luxemburg

    M

    • F.R.I.Macedonia
    • Malawi
    • Malta
    • Mauritius
    • Marea Britanie si Irlanda de Nord
    • Marshal Island
    • Mexic
    • Monaco
    • Muntenegru

    N

    • Namibia
    • Norvegia
    • Niue
    • Noua Zeelanda

    O

    • Olanda

    P

    • Panama
    • Polonia
    • Portugalia

    R

    • Romania
    • Rusia

    S

    • Saint Lucia
    • Saint Vincent
    • And the Grenadines
    • St. Kitts
    • And Nevis
    • Samoa
    • San Marino
    • Serbia
    • Seychelles
    • Slovacia
    • Slovenia
    • Spania
    • Surinam
    • Swaziland
    • Statele Unite
    • Ale
    • Americii
    • Suedia

    T

    • Tonga
    • Triniadad si Tobago
    • Turcia

    U

    • Ucraina
    • Ungaria

    V

    • Venezuela
     

    Cursurile urmatoare

    MASEUR 1-2024

    CURS 1 – 27 aprilie 2024

    CURS 2 – 16 noiembrie 2024

    Solicita inscrierea la Curs maseur


      Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!




      Magazin

      Facebook