Broccoli
Broccoli poate fi clasificat ca un super-aliment. Unul dintre cele mai mari avantaje ale broccoliul-ui este cantitatea de nutrienţi pe care o deţine. Este plin de vitamine, minerale şi fibre.
Broccoli este slab în calorii şi săţios, din acest motiv este un aliment foarte bun pentru dietele de slăbit.
100 de grame de broccoli conţin:
- 6g de glucide
- 6g de proteine
- 3g de grăsimi
- 4g de fibre
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamina K
- Vitamina B9
- Potasiu
- Fosfor
- Zinc
- Seleniu
Broccoli-ul este o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic. Este bogat şi în zinc şi seleniu, substanţe nutritive care ne ajută în lupta cu toxinele, cu virusurile şi bacteriile. Aceşti nutrienţi întăresc sistemul imunitar şi protecţia naturală a organismului.
Broccoli conţine două substanţe importante pentru sănătatea ochilor, luteina si vitamina A.
Broccoli întăreşte sistemul nervos prin potasiu, un mineral esenţial pentru corpul uman.
Prin combinaţia de calciu si vitamina K, broccoli întăreşte oasele, lucru care previne apariţia osteoporozei.
Poate fi folosit în salate, la paste, la orez, în cantităţi moderate pentru toate beneficiile spuse mai sus.
Etichete:broccoli, nutritie, super aliment